Mecenat prenumeraty cyfrowej Gazety Wyborczej

Mecenat prenumeraty cyfrowej

Dostęp do wiarygodnych treści to podstawa rozwoju społecznego, kulturowego i intelektualnego młodych ludzi. Zostań fundatorem prenumeraty cyfrowej Wyborcza.pl i pomóż nam rozwijać kolejne pokolenia czytelników.

Jaki jest cel projektu?

Celem naszego projektu jest wsparcie studentów, pracowników uczelni wyższych, bibliotek oraz organizacji pożytku publicznego w całej Polsce w dostępie do wiarygodnych i rzetelnych treści.

Jak możesz pomóc?

Twoje wsparcie finansowe (jednorazowe lub cykliczne) w całości przeznaczymy na zakup prenumeraty cyfrowej „Wyborczej” dla ww. grup i organizacji. Zapewnimy im nieograniczony dostęp do prenumeraty w wybranych obiektach (za pomocą Wi-Fi) lub na dowolnym urządzeniu (komputer, telefon). Każda prenumerata cyfrowa to koszt od 15-20 zł rocznie. Wpłacając np. 500 zł, stajesz się fundatorem prenumeraty dla nawet 33 osób. Do każdej ufundowanej przez Ciebie prenumeraty cyfrowej Fundacja „Gazety Wyborczej” dołoży kolejną od siebie.

Dlaczego warto?

W dobie fake newsów i alternatywnych prawd dostęp do wiarygodnych informacji stał się ważniejszy, niż był kiedykolwiek wcześniej. Chcemy pomóc młodemu pokoleniu rozwijać świadomość obywatelską oraz podejmować dojrzałe decyzje społeczne.